• bv-busz1
  • bv-busz2
  • kv-busz1
  • kv-busz2
  • kuv-busz1
  • kuv-busz2
  • tv-busz1
  • tv-busz2

Társaságunkról

A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zártkörűen működő Részvénytársaság (DAKK Zrt.) a Dél-alföldi régió közúti közösségi közlekedési szolgáltatója, amelynek tulajdonosa a magyar állam, székhelye Kecskemét. A DAKK Zrt. felett a tulajdonos jogokat a  Nemzeti Vagyon Kezeléséért Felelős Tárca Nélküli Miniszter gyakorolja. A 2012. november 19-én alapított DAKK Zrt.-be 2014. december 31-én beolvadt a Körös Volán Zrt., a Kunság Volán Zrt., a Tisza Volán Zrt. és a Bács Volán Zrt.  A DAKK Zrt. a felsorolt Volán társaságok általános jogutódjaként látja el tevékenységét.

Társaságunk a hivatalos közleményeit jelen honlapon teszi közzé. Ügyfeleink széles körű tájékoztatása érdekében, a DAKK Zrt-t érintő hírek megtalálhatók a hivatalos Facebook https://www.facebook.com/dakkzrt/ oldalunkon is. Társaságunk az interneten kizárólag a honlapján, valamint a hivatalos Facebook oldalán tesz közzé közleményeket, híreket, üzeneteket, az egyéb internetes közösségi oldalakon megjelenő tartalmakért a DAKK Zrt. semmilyen felelősséget nem vállal.

A DAKK Zrt. közlekedteti a Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye 254 települését kiszolgáló elővárosi, regionális és országos járatokat, továbbá a Bajáról, Kecskemétről, Szegedről, valamint Békéscsabáról induló országos autóbuszjáratok egy részét. A társaság 42 autóbuszvonalon 182 db országos járat üzemeltetésével biztosítja a főváros, a megyeszékhelyek és a legfontosabb régiók közötti közvetlen és rendszeres kapcsolatot. Az országos járatok mellett 309 autóbuszvonalon 6.847 db regionális járat áll utasaink rendelkezésre a régión belüli utazáshoz. Társaságunk Baja, Békés, Békéscsaba, Csongrád, Gyula, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Makó, Mezőberény, Mórahalom, Orosháza, Szeged és Szentes városokban 127 autóbuszvonalon végez helyi autóbusz-közlekedési szolgáltatást. 
A DAKK Zrt. tagja több szakmai, illetve érdekképviseleti szervezetnek, így a VOLÁN Egyesülésnek, a Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének, a Közlekedéstudományi Egyesületnek, a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségének, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének valamint a STRATOSZ-nak.

Tájékoztató

Kérjük, tekintse meg  álláshirdetéseinket  és  pályázati felhívásunkat!


Menetrend módosítás Kecskeméten!

Kecskemét Megyei Jogú Város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésében 2019. április 23. (kedd) üzemkezdettől a Rákóczi út páros oldalán a helyi autóbuszokra vonatkozó behajtási tilalmat feloldják, ezért az 1-es, 2D, 2S, 4-es, 4A, 4C, 7-es, 7C, 12-es, 15-ös, 18-as, 19-es, 23-as és 23A jelzésű autóbuszvonalon, valamint a 34-es és 34A jelzésű autóbuszvonalon menetrend módosítások kerülnek bevezetésre.

Letölthető információ (Menetrendi értesítő): Letöltés


Forgalmi változás Szegeden!

Szegeden az Irinyi János utca lezárása miatt, 2019. április 23. (kedd) üzemkezdettől a 73-as, 73Y, 90F és 92E jelzésű autóbuszvonal járatai terelőútvonalon közlekednek az alábbiakban részletezett letölthető tájékoztató szerint.

Letölthető információ (Forgalmi változás): Letöltés


Változik a Közönségkapcsolati Irodák nyitvatartási ideje!  

A DAKK Zrt. Közönségkapcsolati Irodái 2019. április 15-től új nyitvatartási renddel fogadják az utasokat.

-  Kecskemét Közönségkapcsolati Iroda (6000 Kecskemét, Kéttemplom köz 5.): munkanapokon 9:30–17:00.

-  Szeged Közönségkapcsolati Iroda (6724 Szeged, Bartók Béla tér 6.): munkanapokon 9:30–17:00.

-  Békéscsaba Ügyfélszolgálati Iroda (5600 Békéscsaba, Andrássy út 37–43.): minden hónap 1-jétől 7-ig: munkanapokon 8:00–18:00 között, szabadnapokon 8:00–13:00 között, illetve minden hónap 8-ától a hónap utolsó napjáig munkanapokon 8:00–17:00 között.


Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a Szakképzésért és Felnőttképzésért Felelős Államtitkárság kérésének eleget téve, a szakképzési centrumok által szervezett „Szakmák Éjszakája” elnevezésű országos pályaorientációs rendezvényen részt vevők részére az Innovációs Technológiai Minisztérium alkalmi utazási kedvezményt engedélyezett. A program 2019. április 12-én (pénteken) 18:00 – 22:00 óra között kerül megrendezésre, országszerte 159 települést érintően.

A „Szakmák Éjszakája” elnevezésű rendezvényre utazó tanulókat kísérő hozzátartozók, valamint a felnőttoktatási szakirányok iránt érdeklődő felnőttek az 50%-os utazási kedvezményt az országos, regionális és elővárosi menetrendszerinti autóbuszjáratokon az alábbiak szerint vehetik igénybe:

-         A rendezvényre utazás alkalmával az odaútra a kedvezményt igénybevevő Utasnak a hatályos díjszabás szerinti teljes árú menetjegyet kell váltania.

-          A rendezvény helyszínén az odautazáskor váltott menetjegyet lebélyegzik, valamint a programban szereplő intézmények igazolást állítanak ki a rendezvényen való részvételről.

 -         A lebélyegzett menetjegy és igazolás együttesen a visszautazáskor díjmentes utazásra jogosítja felmutatóját a menetjegyen feltüntetett viszonylatban az alábbi korlátozással:

a kedvezmény 2019. április. 12-én (pénteken) váltott menetjeggyel vehető igénybe a visszautazás során, amelyet 2019. április 13-án (szombaton) 24:00 óráig be kell fejezni.

A kedvezmény a feláras besorolású országos autóbuszjáratokon váltott kiegészítő jegyre valamint a helyi menetrendszerinti autóbuszjáratokon nem vehető igénybe.

Letölthető információ (A programban résztvevő települések listája):  letöltés


 Április 28-tól új menetrend a dél-alföldi régióban! 

2019. április 28-tól (vasárnaptól) Budapest és a dél-alföldi városok között az autóbuszok új, ütemes menetrend szerint közlekednek. A változás egyik fő eleme, hogy Makó, Hódmezővásárhely, Szentes és Csongrád települések, valamint Budapest között összesen 12 db új expresszjárat közlekedik, melyekkel a főváros a jelenleginél akár 45 perccel rövidebb menetidővel elérhető. Ehhez kapcsolódóan a Kecskemét–Kiskunfélegyháza–Csongrád–Szentes, a Kecskemét–Kunszentmárton–Szarvas–Békéscsaba és a Szentes–Hódmezővásárhely–Makó autóbuszvonalak járatai is új, ütemes menetrend szerint közlekednek, kedvezőbb csatlakozási kapcsolatokat biztosítva az országos autóbuszokhoz. Kérjük, hogy utazásuk előtt tájékozódjanak a letölthető menetrendi hirdetményből! 

Letölthető információ (DAKK-2-2018-2019. Menetrendi értesítés 2019.04.28):  letöltés

 

Letölthető menetrendek:

1080 Budapest – Dabas – Lajosmizse – Kecskemét

1085 Budapest – Kecskemét – Szarvas – Békéscsaba

1090 Budapest – Kecskemét – Kiskunfélegyháza – Szentes

1092 Budapest – Kecskemét – Szentes – Orosháza – Battonya

1094 Budapest – Kecskemét – Csongrád – Makó

4850 Békéscsaba – Kondoros – Szarvas

4855 Békéscsaba – Szarvas – Kunszentmárton

4980 Szarvas – Nagyszénás – Orosháza

5010 Szeged – Hódmezővásárhely – Szentes – Csongrád

5075 Szeged – Kistelek – Kiskunfélegyháza – Kecskemét

5105 Csongrád – Szentes – Hódmezővásárhely – Maroslele – Makó

5208 Kecskemét – Szarvas – Békéscsaba – Gyula

5215 Kecskemét – Kiskunfélegyháza

5255 Kecskemét – Kiskunfélegyháza – Csongrád – Szentes


Húsvéti ünnep és tavaszi szünet közlekedési rendje!

A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. által közlekedtetett menetrend szerinti nemzetközi, országos, regionális, elővárosi és helyi autóbuszjáratok 2019. április 17. (szerda) és 2019. április 24. (szerda) közötti időszakban, az alábbiakban letölthető menetrendi tájékoztató szerint közlekednek.

Letölthető részletes információ (DAKK Zrt. Menetrendi tájékoztató - Húsvéti ünnep és tavaszi szünet közlekedési rendje):  letöltés


Módosított menetrend az M3-as metró déli szakaszának felújítása idején! 

2019. április 6-án (szombaton) indul az M3-as metró déli szakaszának (Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér között) felújítása, melynek ideje alatt a metróra való könnyebb átszállás érdekében, az 5377 (654) Budapest–Kunszentmiklós–Tass autóbuszvonalon közlekedő járat útvonala Budapesten belül módosul. 

Letölthető részletes információ (IDEIGLENES MENETRENDI VÁLTOZÁS (2019. április 6-tól, az M3-as metró déli szakaszának felújításának ideje alatt)):  letöltés


Menetrendváltozás április 7-től!

2019. április 7-től (vasárnaptól) az országos és regionális autóbuszvonalakat érintően menetrend módosítások lépnek érvénybe. Kérjük, hogy utazásuk előtt tájékozódjanak a letölthető menetrendi hirdetményből.

 

Letölthető információ (DAKK-1-2018-2019. Menetrendi értesítés 2019.04.07):  letöltés 


Forgalmi változás Kecskeméten!

Kecskeméten a Szolnoki út – Kurucz krt. csomópont körforgalom építési munkálatai miatt, 2019. április 1. (hétfő) üzemkezdettől a Bem utcát lezárják, ezért Kecskemét helyi 4-es, 4A, 4C, és 12-es jelzésű autóbuszvonal járatai terelőútvonalon közlekednek az alábbiakban részletezett letölthető tájékoztató szerint.

Letölthető részletes információ (Forgalmi változás_2019.04.01_Kecskemét, Bem u. lezárás):  letöltés


Menetrend módosítás Csongrádon!

Csongrád Város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésében 2019. április 7. (vasárnap) üzemkezdettől az 1-es és 1A jelzésű autóbuszvonalakon menetrend módosítások kerülnek bevezetésre. 

Letölthető részletes információ (Menetrendi értesítő_DAKK-1_CSONGRÁD_2019):  letöltés


Új forgalmi rend Hódmezővásárhelyen! 

Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy a Szeged – Hódmezővásárhely tram-train beruházás kivitelezési munkálatai miatt 2019. március 18-tól (hétfőtől) új forgalmi rend kerül bevezetésre, Hódmezővásárhelyen a Petőfi utca az Andrássy út csomópontban lezárásra kerül és a lezárással egyidejűleg a Bocskai utcából az Andrássy útra történő balra kanyarodás az autóbuszok számára biztosítva lesz.
 

A forgalomkorlátozáshoz igazodóan a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. az érvényben lévő forgalmi változásokon felül 2019. március 18-tól (hétfőtől) Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város helyi, valamint országos és regionális autóbusz-közlekedését érintően ideiglenes menetrend módosításokat vezet be.

Letölthető részletes információ (MENETRENDI ÉRTESÍTÉS (Hódmezővásárhely országos és regionális autóbusz-közlekedés)):  letöltés

 

Letölthető részletes információ (MENETRENDI ÉRTESÍTÉS (Hódmezővásárhely helyi autóbusz-közlekedés)):  letöltés


Szegeden a „kollégiumi járat” újból közlekedik! 

Szeged Megyei Jogú Város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésében a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Kollégiumától (Szeged, Kollégiumi út 11.) iskolai előadási napokon 7:15 órakor meghirdetett ún. „kollégiumi járatot” 2019. február 4-től (hétfőtől) – a tavaszi szorgalmi időszak kezdetétől – újból közlekedtetjük. 

Letölthető információ (menetrendi tájékoztató):  letöltés


Menetrendi változások Kecskeméten!

Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése határozatban módosította a helyi közlekedés rendjét. Ennek megfelelően 2019. február 4. (hétfő) üzemkezdettől a 29-es, 34-es, 91E és 95E jelzésű autóbuszvonalakon menetrend módosítás lép életbe, valamint 34A jelzéssel új autóbuszvonal kerül meghirdetésre. A járatok közlekedésével kapcsolatban részletes információk az alábbi letölthető menetrendi értesítőben:

Letölthető részletes információ (menetrendi értesítő_DAKK-1_KECSKEMÉT_2019_2019.02.04-től):  letöltés

Részletes információ szerezhető be:  Kecskemét, Noszlopy Gáspár parki végállomáson, telefon: (76) 321-793


Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a Szolnoki úti aluljáró felújítási munkálatainak befejeztével az érintett menetrend szerinti országos és regionális, valamint a Kecskemét helyi 4-es, 4A, 4C, 12-es, 18-as, 23-as, 23A és 25-ös jelzésű autóbuszvonalak járatai 2019. január 14. (hétfő) üzemkezdettől az eredeti útvonalon közlekednek, továbbá az ideiglenesen meghirdetett 182-es jelzésű autóbuszvonal megszüntetésre kerül. 

Letölthető részletes információ (Menetrendi tájékoztatás_2019.01.14_Aluljáró visszaállás):  letöltés


A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatja a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2019. január 14-től (hétfőtől) a regionális autóbuszvonalakat érintően menetrend módosítások kerülnek bevezetésre.  

Letölthető információ (Menetrendi értesítés):  letöltés

 

Az utazási tudnivalókkal kapcsolatban részletes információ a menetrendi információs ingyenes számon (80) 828-111, valamint társaságunk autóbusz-állomásain szerezhető be:

 

Kiskunhalas, autóbusz-állomás, Május 1. tér 9. (77) 422-759,
Mezőkovácsháza, autóbusz-állomás, Hársfa u. 18. (68) 590-090,
Orosháza, autóbusz-állomás, Március 15. tér (68) 512-020.


Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy a kiskörei Tisza-híd felújítási munkálatai 2018. december 18-tól (keddtől) 2019. március 26-ig (keddig) felfüggesztésre kerülnek. Fenti időszak alatt az 1346 Eger – Békéscsaba autóbuszvonalon társaságunk az alábbi menetrendi értesítésben részletezett menetrend módosításokat vezeti be: 

Letölthető részletes információ (Menetrendi értesítés (1346 Eger - Békéscsaba autóbuszvonal módosítás 2018.12.18-tól)): letöltés 

További menetrendi információkért hívja az ingyenes vonalunkat a +36 (80) 828-111 számon, vagy ügyfélszolgálati irodánkat: Békéscsaba, Csaba Center, Andrássy út 37-43. (66) 523-560.


A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatja a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2018. december 9-től (vasárnaptól) Szeged – Mórahalom között ütemes menetrend kerül bevezetésre. 

Az új, ütemes menetrendi struktúra, könnyen megjegyezhető menetrendet, periodikus követési időközöket, valamint a hivatásforgalmi utazási igényekhez igazodó eljutási lehetőséget biztosít az alábbiak szerint.

-  Szeged, aut. áll.-ról Mórahalom irányába a járatok óra 15 perckor „Szeged, II. kórház” megállóhely, óra 45 perckor „Szeged, Rókus vá. bej. út” megállóhely érintésével közlekednek,

-  Mórahalom, aut. áll.-ról Szeged irányába a járatok óra 10 perckor „Szeged, II. kórház” megállóhely, óra 40 perckor „Szeged, Rókus vá. bej. út” megállóhely érintésével közlekednek,

- a hivatásforgalmi utazási igények kiszolgálását az ütemes indulási időpontokon felül meghirdetett autóbuszjáratok biztosítják. 

Letölthető információ (Tájékoztató Szeged-Mórahalom ütemes menetrend bevezetéséről):  letöltés 


Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésében a Rákóczi út páros oldalán fenntartott behajtási tilalom miatti forgalmi változások továbbra is érvényesek, az érintett autóbuszvonalak ideiglenes menetrendjei 2018. december 9-től (vasárnaptól) hivatalosan is hatályba lépnek, továbbá az1-es, 2-es, 4-es, 4C, 7-es, 7C, 14-es, 15-ös, 18-as, 19-es, 23-as, 23A, 32-es és 52-es jelzésű autóbuszvonalakon 2018. december9. (vasárnap) üzemkezdettől menetrend módosítások lépnek életbe az alábbi letölthető menetrendi értesítőben részletezettek szerint:

Letölthető részletes információ (menetrendi értesítő_DAKK-6_KECSKEMÉT_181209-től):  letöltés

Részletes információ szerezhető be:  Kecskemét Noszlopy Gáspár parki végállomáson telefon: (76) 321-793


A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatja a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2018. december 9-től (vasárnaptól) az országos, regionális és elővárosi autóbuszvonalakat érintően menetrend módosítások kerülnek bevezetésre. 

Letölthető információ (DAKK-8/2017-2018 Menetrendi értesítés):  letöltés 

Letölthető információ (DAKK-8/2017-2018. Menetrend értesítés 2018.12.09. (Bács-Kiskun megye területére)):  letöltés 

Letölthető információ (DAKK-8/2017-2018. Menetrend értesítés 2018.12.09. (Békés megye területére)):  letöltés 

Letölthető információ (DAKK-8/2017-2018. Menetrend értesítés 2018.12.09. (Csongrád megye területére)):  letöltés


Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2018. december 9. (vasárnap) és 2019. december 31. (kedd) közötti időszakban társaságunk Szeged-Senta viszonylaton a 603 Szeged-Senta-Becej-Novi Sad nemzetközi autóbuszvonalon meghirdetett nemzetközi autóbuszjáratok közlekedtetését szünetelteti. 

Menetrendi tájékoztatóletöltés


A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatja Tisztelt Utasait, hogy Szeged Megyei Jogú Város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésében útburkolatfelújítási munkálatok miatt, 2018. november 19-én (hétfőn) üzemkezdettől a 20-as, 24-es, 32-es, 74-es, 76-os, 76Y-os és 94E jelzésű autóbuszvonalakon az alábbi letölthető tájékoztatóban szereplő forgalmi változások lépnek életbe:

Letölthető részletes információ (forgalmi változás):  letöltés


SASMob banner

 

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.

További információ...